Tomba

Rom, skägg och tjuvar

Betygsätt det här inlägget
För några dagar sedan såg jag att två av mina Rainbow-räkor gick med rom!
Insåg dock att inga av räklingarna skulle klara sig i det akvariet där föräldrarna går, då det kryllar av hungriga munnar där.
Skickade iväg ett snabbt PM till Stocke (som jag bytt till mig räkorna av) och frågade om man kunde flytta rombärande Rainbow och fick till svar att det gick bra om man är försiktig!
Så jag flyttade dem FÖRSIKTIGT och kopplade in dem långsamt. Och allt gick som en dans!

Så nu går de där och gottar sig med mina CR och CB (jag vet att de kan korsa sig men risken är inte så stor att de gör det tydligen).
Även en av hanarna (flygarräkan) som har en förmåga att alltid bryta sig in i min yngelkasse fick följa med.
Här är en bild på en av de rombärande honorna:

rainbow.jpg

---
Sigge ancistrus som bott i en 10 liters glasskål mår också bra och verkar trivas med mina andra ancistrusar, nu när de har fått göra upp rangorningen, pojkarna emellan!
Han har charmat in sig hos min ancistrushona verkar det som.

Min stora ancistrus-herre Pappafisk har dock hållt sig undan några dagar nu för ovanlighetens skull. Kanske han ligger och fläktar rom i någon av kokosnötterna?

Här är en bild på Sigge i alla fall:
sigge.jpg

---
Sen har vi ju den ensamma, smala praktbotian som jag räddade från djurmagazinet där han satt intryckt bakom en pump, Bosse botia. Han lever livet och verkar komma väldigt bra överens med mina Corydoras-pansarmalar.
Dock fick jag sätta ett nät för nedre delen av min yngelkasse med äppelbebbar, då han hela tiden for och plockade i kanten av den efter mat...
Men annars verkar han sköta sig exemplariskt!
När han blivit större ska han få flytta till stora korv-karet och få några andra botiakompisar!

Här är en bild på Bosse botia i mitten och till vänster den ensamma pansarmalen som jag köpte då den låg ensam och matt i ett akvarium. De är bästa vänner!
På bilden är de och nallar mat från nätyngelkassen...

prakt.jpg

Skicka "Rom, skägg och tjuvar" till Digg Skicka "Rom, skägg och tjuvar" till del.icio.us Skicka "Rom, skägg och tjuvar" till StumbleUpon Skicka "Rom, skägg och tjuvar" till Google

Uppdaterad 2010-09-19 klockan 15:05 av Tomba

Taggar: Ingen Lägg till/redigera taggar
Kategorier
Okategoriserat

Kommentarer

  1. askungens avatar
    bosse botia va söt han e o även pansarmalen där dom ligger o lurpassar på yngelkaret, hm skulle ja stoppa ner ett yngelkar där mina praktisar går skulle de ryka me världens fart dem skulle riva hela bygget. Hoppas du får många fina räklingar sen. Kramar från askungen
  2. Tombas avatar
    Ja visst är de söta, men ena riktiga bråkstakar!
    hahaha ja men evert och co är ju rätt så vilda vad jag har förstått....
    Tack och kram!