Renee

Räkor

Betygsätt det här inlägget
Happy Räka!
Vilken fart det blev på mina black crystal idag! Och även mina äpplen ser piggare ut Förut fick jag leta för att se någon räka, nu går de runt och simmar runt och håller på som räkor ska! Jag har suttit och tittat och det verkar inte strömma för mycket som jag faktiskt var lite rädd för. När en räka simmar så kommer den dit den ser ut att vara på väg och blir inte bara "bortspolad". Skoj!!!

Jag tröttnade på mitt gamla, begagnade eheim filter. Det var inneffektivt och lät mycket - jag har detta akvarium i sovrummet. Satte in mitt nöd-filter, eftersom jag kom på att jag hade ett annat extrafilter (fluval 4) att använda som nöd-filter.

Ett nöd-filter är ett fungerande filter som ligger vilande till den dagen något annat filter ger upp. Det kan ju vara lite knepigt att sådär på stört hinna åka iväg och köpa ett nytt. Dessutom är filter inte billiga, så jag har passat på om där varit någon kampanj eller liknande och fått filter till bra priser. Mina akvarier är alla välbefolkade och skulle inte klara sig länge utan vattenrörelse!
Fast jag har än så länge aldrig haft något filter som gett upp, men man ska aldrig säga aldrig!

I alla fall så är denna burk på 54 l. och nya filtret är en eheim aquaball, fyra moduler, som är tänkt till 100-200 l akvarium. Nu har jag ju ställt vattenflödet så lågt det går och det ser ut att funka. Det som är mycket bra är ju att det finns en riktigt stor filtervolym så vattenvärden och filtreringen kommer att bli mer stabil.
Dessutom kommer jag nog inte att behöva rengöra filtret så ofta.

Jag tror även att det är ett bra filter för räkor på det sättet att "insuget" är på så stor yta att det inte blir just något "sug" och då kan räkorna även klättra runt på filtret och sitta där och plocka.

Skicka "Räkor" till Digg Skicka "Räkor" till del.icio.us Skicka "Räkor" till StumbleUpon Skicka "Räkor" till Google

Taggar: Ingen Lägg till/redigera taggar
Kategorier
Räkor

Kommentarer