Renee

Räkor igen!

Betygsätt det här inlägget
Fixade ju till insuget till filtret med myggnät och så, men körsbären vill inte! Alla är borta sen länge (tror jag i alla fall, har en jätte javaormbunke windelöv), men chrystal red finns! Vill ha KÖRSBÄR också! Så i förra veckan hittade jag billiga körsbär (såg något unga ut, men fullt friska) på en affär, och de fick flytta in till crystal black i 54 l. Idag hittar jag ingen! IGEN!

Fattar inte... Ska inte körsbären vara "de enklaste" av räksorterna? Nu har jag i alla fall provat 3 omgångar med körsbär i 125 l. och gula körsbär och nu röda körsbär i 54 l. och de trivs inte hos mig bara!

Crystal red och black går alldeles utmärkt, och förökar sig m.m. fast nu dör de ut i ett akvarie (lite med flit) för de verkade bli så inavlade där, tappade färg och fick konstiga röda ögon m.m.

Nu är det ju så att jag vill ha blåa räkor, och har bestämt mig för tigervarianten. Men jag är så orolig för detta nu, kommer de trivas hos mig verkligen? Först hade jag stora planer på hur jag skulle införskaffa dessa, ofärgade, lätt blå, djup blå, några från den ena några från den andra uppfödaren; allt för att undvika inavel och få friska fina djur.

Men nu tror jag att jag bara ska skaffa några få ofärgade och kanske ett par lätt blå att börja med, och se om jag kan få dessa att trivas. Har beställt mazuras mineral plus som jag tänkte tillsätta, eftersom jag har mycket mjukt och surt vatten.

Om någon har något råd, så är du välkommen! Och håll tummarna för mig nu alla, att tigrarna trivs hos mig! Blir så ledsen när det inte funkar, både för djuren (om de lider) och även för plånboken så klart!

Skicka "Räkor igen!" till Digg Skicka "Räkor igen!" till del.icio.us Skicka "Räkor igen!" till StumbleUpon Skicka "Räkor igen!" till Google

Taggar: Ingen Lägg till/redigera taggar
Kategorier
Räkor

Kommentarer