+ Svara på ämne
Resultat 1 till 4 av 4

Ämne: Dennerle Substrat

 1. #1

  Dennerle Substrat

  God afton.

  Detta är första posten för min del så som inledning kan jag väl säga att jag för tillfället bara har en 20-liters cocoon med några kärsbär i och att jag är en komplett amatör när det gäller räkor.

  Dock har jag fastnat i räkträsket och tänkte utöka med ytterligare ett akvarium och mitt val föll på Dennerles 30-liters. Min undran är om någon annan använt deras substrat? Ni hittar info om substratet på http://www.dennerle.eu/en/index.php?opt ... Itemid=179 och i mitt paket ingår både "nano deponit mix" och "nano shrimp gravel bed". Nog för att det står att det är "shrimp safe", men är det "shrimp mäktigt" eller bör jag skaffa något annat substrat?

  I så fall, finns det någon svensk, alternativt utländsk men med engelsk hemsida, webbutik som saluför den substrat ni rekommenderar?

  Sist men inte minst, finns det någon i gbg-området (själv bor jag fyra mil norr om gbg) som vet någon bra fysisk butik där man kan komma över växter (eller kanske till och med ovan nämnda substrat?), alternativt en privatperson som kan tänka sig att sälja en eller annan växt?

  mvh, JMS

 2. #1.5
  Bot
  Reg.datum
  2010
  Inlägg
  Många

 3. #2
  Super Moderator Janne Johanssons avatar
  Reg.datum
  jun 2008
  Län
  Skåne
  Ort
  MalmöCity
  Inlägg
  3 765

  Mina räkor

  Crystal red, Crystal black, Snowhite, King kong, Red Ruby, Blue Bolt, Pinto,
  Blue Tiger, Black Tiger,Red Tiger, Tangerine tiger, Leopardshrimp, Sakura, Orange Sunkist Sakura, Svart Sakura, Blue Rili, m.m

  Mina snäckor

  Posthorn,Physa, Malaysisk sandsnäcka


  Medaljer

  Re: Dennerle Substrat

  växter hittar du många som säljer på plantswap.se
  deras buttensubstrat har jag inte testat eller hört något om. Aquamoos.de säljer shrimpsoil som är riktigt bra och de skickar även till Sverige.
  There be shrimp!

 4. #3
  Guldräka Sultanens avatar
  Reg.datum
  dec 2009
  Län
  Västra Götaland
  Ort
  Borås
  Inlägg
  749

  Mina räkor

  CR SS
  White Pearl
  Rili


  Re: Dennerle Substrat

  Finns rätt bra med växer på Herkules Zoo ibland, annars har du som sagt var Plantswap.se, där finns det ofta en del säljesannonser ute

 5. #4

  Re: Dennerle Substrat

  Jag tackar för svaren och jag har övervägt att beställa från Aquamoos men undviker gärna att beställa om det jag har är bra.

  Plantswap känner jag till och det är helt klart ett bra forum men jag vill gärna titta runt lite eftersom jag inte är hundra på vilja växter jag vill ha, som sagt, jag är en amatör. Herkules ligger väl på Hisingen Island om jag inte missminner mig så jag får väl åka dit och spana lite, tack för tipset.

+ Svara på ämne

Liknande ämnen

 1. Svar: 48
  Senaste inlägg: 2011-01-16, 21:36

Taggar för det här ämnet

Bokmärken

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg