+ Svara på ämne
Resultat 1 till 1 av 1

Ämne: White Pearl (Snowball shrimp)

 1. #1
  Super Moderator Janne Johanssons avatar
  Reg.datum
  jun 2008
  Län
  Skåne
  Ort
  MalmöCity
  Inlägg
  3 764

  Mina räkor

  Crystal red, Crystal black, Snowhite, King kong, Red Ruby, Blue Bolt, Pinto,
  Blue Tiger, Black Tiger,Red Tiger, Tangerine tiger, Leopardshrimp, Sakura, Orange Sunkist Sakura, Svart Sakura, Blue Rili, m.m

  Mina snäckor

  Posthorn,Physa, Malaysisk sandsnäcka


  Medaljer

  White Pearl (Snowball shrimp)

  Handelsnamn:White Pearl eller Snowball shrimp på engelska
  Latinska namn:Neocaridina cf. zhangjiajiensis var. white
  Storlek 2,5-3,0 cm
  Ursprung: Kina
  Temperatur:15-29 °C
  pH:6,0-8,0
  gH:1-30

  Beskrivning: White Pearl har en grön/brun framkropp och en transparant/vitaktig bakkropp, dess ägg skiljer sig mycket från andra sorter. På engelska kallas den även ”snowball shrimp”, uppkallad efter att dess ägg ser ut som just snöbollar. Den här räkan ska inte förväxlas med Caridina cf. cantonensis "Snowwhite".

  Bakgrund: White Pearl räkan är direkt besläktad med Blue Pearl räkan. Båda har blivit framodlade av tysken Ulf Gottschalk och härstammar från den vilda Neocaridina cf. zhangjiajiensis vilket gett deras respektive färgsammansättning. Framodlingen har skett mycket långsamt för att lyckas med helt vita avkommor. Hur den exakta processen har sett ut är dock fortfarande okänd.

  Vattenförhållanden: White Pearl är tålig och klarar av en stor variation av vattenförhållanden, pH från 6.0 till 8.0, mjukt och hårt vatten, 15°C till 29°C samt en mängd olika soilsorter som tex ADA Aquasoil och vanlig grus. För låg temperatur rekommenderas inte då fortplantningen försämras. Rent vatten är självklart väldigt viktigt då de annars inte kommer att frodas.

  Fortplantning: Wihte Pearl är mycket fruktbara vilket innebär att de förökar sig snabbt och ofta. Ett friskt bestånd fördubblar sig inom en kort tid och honorna är ofta dräktiga. Det vanligaste är 30-45 dagar mellan parning och kläckning. Bästa sättet att upptäcka om en hona är redo att släppa sina ägg är genom att observera hennes ägg, det uppstår något som liknar ett par ögon inne i vart och ett av äggen. Dessa är lätta att se och visar att kläckningen kommer att ske inom några dagar. Ett annat sätt att upptäcka om en hona har nya ägg på gång efter en kläckning är att titta efter den så kallade "sadeln" i nacken.

  Tänk på att räkor med specifik färgsättning är framodlade till att bara alstra sin egen färg, om man korsar dem med andra gener så faller hela syftet med specifik färgsättning.

  Matning:White pearl är väldigt lätta att mata och de accepterar i princip vilket räk- eller fiskfoder som helst. De äter dessutom spenat, zucchini, alger, ärtor, räkpellets och annat. Matning bör ske en gång om dagen och endast i den mängd som räkorna kan äta upp inom ett par timmar.
  Det är varken bra att mata för mycket eller att ha mat liggandes för länge. Övermatning är en känd dödsorsak och kan dessutom orsaka problem med vattenkvaliten. Räkor är asätare i vilt tillstånd och inte vana vid att få mat regelbundet. Att inte mata på ett par dagar är ingen som helst fara för dem, tvärtom kan det vara ett bra tillfälle för räkorna att ”rensa upp” och rengöra sitt vatten.

  Könsbestämma: Att könsbestämma White Pearl är väldigt enkelt. Honorna är lätta att identifiera då dessa är betydligt större än hanarna, har ”sadeln” i nacken och har en kurvig undersida. Hanarna i sin tur är mindre, är inte lika vita i sin färgsättning och har en rak undersida.
  There be shrimp!

 2. #1.5
  Bot
  Reg.datum
  2010
  Län
  Stockholm
  Inlägg
  Många

+ Svara på ämne

Taggar för det här ämnet

Bokmärken

Behörigheter för att posta

 • Du får inte posta nya ämnen
 • Du får inte posta svar
 • Du får inte posta bifogade filer
 • Du får inte redigera dina inlägg